fredag 20 maj 2011

Sverige det nya nybyggarlandet

Centerpartiet vill göra Sverige till nybyggarland. Orden kommer från Maud Olofsson i ett tal på Centerpartiets förnyelsedagar. Invandrare som  drömmer om en framtid i vårt land och är beredda att kämpa för det, ska vara varmt välkomna hit. Det bör glädja oss alla att det kommer människor från andra kulturer som är beredda att vara med och bygga det nya Sverige  Anslaget gör mig glad långt in i själen. Det här får gärna, gärna bli en av hörnstenarna i det nya Centern.

Vi behöver bli fler i Sverige och inte minst här i Småland är vi i praktiken i desperat behov av att det kommer människor från utlandet som är beredda att bosätta sig här och ta anställningar i företag och kommuner. Vi står inför arbetskraftsbrist - och stora behov av entreprenörskp och nytänk. Invandrare kommer vara mycket viktiga för att klara de utmaningar vi har framför oss. Och visst är tanken fascinerande att människor likt kar-Oskar och Kristina en gång drivs från sitt eget land för att de ser möjligheter till förverkligande och framgångsrikt företagande någon annan stans - och att det är här i sverige, kanske här i Småland.

I bjärt kontrast ser vi hur dansk inrikespolitik efter hand inskränks och blir alltmer navelskådande. Den syn som kommit att genomsyra dansk politik där invandringen har blivit problemet framför andra, kommer driva Danmark till ekonomisk och kulturell tillbakagång. Det är sorgligt att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar